Αποκατάσταση μετά από επέμβαση αυξητικής στήθους

Οι βασικές απαιτήσεις για γρήγορη ανάρρωση μετά την αυξητική στήθους είναι η ηθική προετοιμασία, η αυστηρή τήρηση των συστάσεων του γιατρού και η θετική στάση. Οι κανόνες και οι περιορισμοί που πρέπει να τηρούν οι χειρουργοί για να μειώσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων συνεπειών και η φαρμακευτική θεραπεία ανακουφίζει την κατάσταση και βελτιώνει το αποτέλεσμα.

Πιθανές επιπλοκές

Οι επιπλοκές που προκαλούνται από μόλυνση του τραύματος μπορεί να εμφανιστούν μετά από 1-2 εβδομάδες: αυξανόμενο οίδημα, έντονος πόνος, πυρετός.

Σε ασθενείς που πάσχουν από διαταραχή της πήξης του αίματος, τις πρώτες 3 εβδομάδες επιτρέπουν τη σωματική δραστηριότητα ή αφαιρούν τα εσώρουχα συμπίεσης, εμφανίζονται αιματώματα.

Τραυματισμοί στους αδένες, πίεση στην υπεζωκοτική ζώνη, περπάτημα, κάμψη μπορεί να προκαλέσουν περιστροφή, περιστροφή του εμφυτεύματος.

Σε γυναίκες με έλλειψη αδενικού λιπώδους ιστού, είναι δυνατή η οπτικοποίηση, η ανίχνευση της ενδοπρόσθεσης, η αυλάκωση (κυματισμός του δέρματος). Τέτοια ελαττώματα διορθώνονται με λιποπλήρωση.

Μετά από 3-12 μήνες διαγιγνώσκονται:

 • καψική συστολή (σκλήρυνση της ινώδους μεμβράνης).
 • ασυμμετρία των αδένων, θηλές.
 • στασιμότητα του λεμφικού υγρού (ορόμα).
 • υπερτροφικές χηλοειδείς ουλές.
 • αναπλαστικό λέμφωμα (περίπου 100 περιπτώσεις / 1 εκατομμύριο χειρουργικές επεμβάσεις).

Πρόγραμμα φάσης αποκατάστασης

Η πολυπλοκότητα και η διάρκεια της αποκατάστασης εξαρτώνται από τον βαθμό πολυπλοκότητας της μαστοπλαστικής. Μετά από μια απλή αύξηση με εμφυτεύματα, οι γυναίκες αναρρώνουν γρηγορότερα και ευκολότερα από ό, τι μετά από πολύπλοκες ενδοπροσθετικές σε συνδυασμό με ανύψωση, αφαίρεση περίσσειας ιστού.

Το μετεγχειρητικό τραύμα επουλώνεται σε 5-7 ημέρες. Τα εμφυτεύματα ριζώνουν μέσα σε 8-10 εβδομάδες. Ένα νέο στήθος σχηματίζεται μέχρι έξι μήνες. Για τον έλεγχο της δυναμικής της επούλωσης των πληγών και την ανίχνευση επιπλοκών, ο χειρουργός πραγματοποιεί προγραμματισμένες εξετάσεις.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης εξαρτάται κατά 30% από την εμπειρία και τις γνώσεις του γιατρού. Το 70% του αποτελέσματος διαμορφώνεται από τη σωστή συμπεριφορά του ασθενούς. Μια γυναίκα πρέπει να ξέρει πώς να συμπεριφέρεται, ποιες αισθήσεις είναι ο κανόνας και ποιες είναι μια απόκλιση.

Πρώτη μετεγχειρητική εβδομάδα

Την πρώτη μέρα ο ασθενής βρίσκεται στην εντατική. Τα αποτελέσματα της αναισθησίας είναι αισθητά: αδυναμία, υπνηλία, ναυτία. Ο πόνος στο στήθος είναι θαμπός στη φύση. Για την ανακούφιση της πάθησης, συνταγογραφούνται αναλγητικά. Στο τέλος της πρώτης ημέρας τους επιτρέπεται να περπατήσουν. Τη δεύτερη μέρα εκδίδουν απόσπασμα.

Οι πρώτες 3-6 ημέρες είναι ο κανόνας:

 • αύξηση της θερμοκρασίας στους 37, 9 βαθμούς.
 • αίσθημα έντασης, φούσκωμα στους μαστικούς αδένες (όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της ενδοπρόσθεσης, τόσο ισχυρότερες είναι οι αισθήσεις).
 • οίδημα, αιμάτωμα (η εμφάνιση νέων αιματωμάτων, η αύξηση του μεγέθους του οιδήματος είναι ανησυχητικό σύμπτωμα).
 • Απώλεια ευαισθησίας του δέρματος στην περιοχή της θηλής, κάτω πόλο.

Απαιτείται σουτιέν συμπίεσης. Είναι αδύνατο να βγάλεις εσώρουχα για 30-45 μέρες ακόμα και το βράδυ. Είναι απαραίτητο να εμφανιστείτε για τον επίδεσμο τις ημέρες που ορίζει ο γιατρός. Απαγορεύεται να σηκώνετε τα χέρια σας, να κοιμάστε στο πλάι και στο στομάχι, να κάνετε μπάνιο και να σηκώνετε αντικείμενα που ζυγίζουν περισσότερο από μερικά κιλά.

Δεύτερη μετεγχειρητική εβδομάδα

Από την 6η μέρα ο πόνος και η ενόχληση εξαφανίζονται. Τα νήματα θα είναι στις 7 -10. μέρα μακριά. Το πρήξιμο παραμένει, αόρατο κάτω από τα εσώρουχα.

Το στήθος ευχαριστεί με όγκο. Οι γυναίκες μπορούν να πάνε σε μη σωματικές εργασίες, να κάνουν απλές δουλειές του σπιτιού.

Για να διατηρήσει το εμφύτευμα τη σωστή θέση για ένα μήνα μετά την αυξητική στήθους, είναι αδύνατο:

 • περπάτημα, ύπνος χωρίς εσώρουχα συμπίεσης.
 • Ξαπλώστε στο στομάχι σας, στα πλάγια.
 • σκύψτε μπροστά, κάτω?
 • πηδήξτε και τρέξτε, τεντώστε την ωμική ζώνη, σπρώξτε.
 • Σηκώνει βάρη;
 • υπερθέρμανση.

Ένα μήνα μετά την επέμβαση

Μετά από 4 - 6 εβδομάδες, το πρήξιμο των αδένων είναι ελάχιστα αισθητό ή εξαφανίζεται. Υπάρχει φαγούρα, μυρμήγκιασμα, ελαφρύς πόνος στην περιοχή της ουλής.

Οι γυναίκες κάνουν κανονική ζωή: πηγαίνουν για ύπνο χωρίς εσώρουχα, κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, κάνουν μεγάλες βόλτες. Ο συμπιεστικός επίδεσμος αντικαθίσταται με υποκαλωδιακό σουτιέν, αθλητικό τοπ, με την άδεια του γιατρού.

Επιτρέπονται μαθήματα γιόγκα και πιλάτες. Στο σπίτι ζεσταίνονται εύκολα, αποφεύγοντας κινήσεις που προκαλούν πόνο και ενόχληση. Τα φορτία στα πόδια δεν αντενδείκνυνται. Οι μαστικοί αδένες πρέπει να προστατεύονται από κρούσεις, πίεση και κραδασμούς. Ακόμα δεν μπορεί να υπερθερμανθεί, να κάνει ηλιοθεραπεία, να πετάξει.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος

Οι περισσότεροι περιορισμοί αίρονται μετά από 60-75 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, σχηματίζεται μια κάψουλα και οι μύες του θώρακα προσαρμόζονται στην ενδοπρόσθεση. Ο κίνδυνος μετατόπισης, πραξικόπημα των εμφυτευμάτων μειώνεται.

Από τον τρίτο μήνα επιτρέπεται ο ύπνος στο στομάχι, η χαλάρωση στη σάουνα, το μπάνιο στην παραλία. Μπορείτε να αντλήσετε την πρέσα, να κάνετε κλίσεις, να κάνετε γυμναστική, να περπατήσετε υγιεινά στο δρόμο ή σε διάδρομο. Ο γιατρός επιτρέπει τζόκινγκ, άλματα σε 4 - 5 μήνες, φορτία ισχύος - σε έξι μήνες.

Τον πρώτο χρόνο μπορείς να αθληθείς μόνο με ένα στενό αθλητικό τοπ. Ο τραυματισμός του αδένα θα πρέπει να αποφεύγεται καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης του εμφυτεύματος.

Φάρμακα, φάρμακα, δίαιτα για μείωση της περιόδου αποκατάστασης

Χρήση αλοιφών μετά από μαστοπλαστική

Την πρώτη εβδομάδα οι ασθενείς έρχονται στην κλινική για να ντυθούν και μετά φροντίζουν ανεξάρτητα το στήθος τους. Ο γιατρός συνταγογραφεί:

 • αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή θεραπεία (7-10 ημέρες).
 • Αντισηπτικά για τη θεραπεία ραφών (λαμπερό πράσινο διάλυμα, ιώδιο, αντισηπτικά διαλύματα για 15-20 ημέρες).

Όταν αποκολληθούν οι ουλές, οι ουλές αλείφονται με παράγοντες επούλωσης πληγών. Ανάλογα με το στάδιο της ανάρρωσης, οι χειρουργοί προτείνουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές αλοιφές.

Όταν αγοράζετε σουτιέν, πρέπει να επιλέξετε μοντέλα με φαρδιές τιράντες και βαθιές κούπες. Για να κάνετε το στήθος να επουλωθεί πιο γρήγορα, συμπεριλάβετε στη διατροφή μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών: ψάρι, πουλερικά, τυρί cottage. Τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα, πιάτα με βάση τη ζελατίνη (κραστό, ζελέ) που περιέχουν ψευδάργυρο, φιστίκια, κουκουνάρι, φασόλια.

Συχνές ερωτήσεις, απαντήσεις σε αυτές

Θέλω να επιλέξω το χειρουργείο αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω;

Μετά την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, μπορείτε να δείτε το αισθητικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Μετά τη διαδικασία, ο πόνος είναι ασήμαντος, η ενόχληση γίνεται αισθητή τις πρώτες 5 ημέρες. Αν ακολουθήσετε τους περιορισμούς, θα επεξεργαστείτε σωστά τις ραφές. Σε λίγους μήνες μπορείτε να θαυμάσετε τις νέες φόρμες και να ξεχάσετε την επέμβαση.

Οι κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ) επηρεάζουν τη διαδικασία αποκατάστασης;

Η χρήση αλκοόλ και νικοτίνης προκαλεί αγγειόσπασμο, ο οποίος οδηγεί σε ανεπαρκή παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Μετά από κάθε τσιγάρο, τα αγγεία παραμένουν στενά για έως και 90 λεπτά. Σε ασθενείς που καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ, η απόρριψη, η νέκρωση των ιστών εμφανίζεται τρεις φορές πιο συχνά.

Πηγαίνω στο γυμναστήριο αρκετά συχνά. Υπάρχουν περιορισμοί;

Μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο από την πέμπτη εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να περιοριστείτε στο περπάτημα σε διάδρομο, ασκήσεις για την πρέσα και τους μύες των ποδιών. Επιτρέπονται η γιόγκα, το πιλάτες. Τρέξιμο στίβου, ασκήσεις με αλτήρες είναι δυνατές μετά από 4 έως 6 μήνες. Το επαγγελματικό bodybuilding και η άρση βαρών απαγορεύονται για γυναίκες με εμφυτεύματα κάτω από τον θωρακικό μυ.

Η σεξουαλικότητα είναι σημαντική για μένα. Είναι δυνατή μια ενεργή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης;

Τις πρώτες τρεις έως πέντε ημέρες, η δυσφορία και ο πόνος δεν συμβάλλουν στην αφύπνιση των σεξουαλικών επιθυμιών. Από το τέλος της πρώτης εβδομάδας μπορείτε και πρέπει να κάνετε σεξ. Είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το στήθος από την πίεση και το κούνημα. Επιλέξτε θέσεις όπου ο άντρας είναι πίσω, τοποθετήστε τα χέρια σας σε ένα σταθερό στήριγμα για να μειώσετε την αιώρηση του σώματος και διασκεδάστε.

Πείτε μας για τους κανόνες ανάπαυσης μετά την επέμβαση;

Ο γιατρός συνιστά ανάπαυση σε ημικαθιστή θέση για τις πρώτες τρεις ημέρες. Για 20-30 ημέρες μπορείτε να κοιμάστε μόνο ανάσκελα.

Δεν μπορώ να βρω λεπτομερή περιγραφή του τρόπου εκτέλεσης μέτρων υγιεινής κατά την περίοδο αποκατάστασης στο Διαδίκτυο. δώστε μου μια συμβουλή

Το ντους επιτρέπεται για 3-4 ημέρες. Η θερμοκρασία του νερού είναι 36 βαθμοί. Η ραφή μπορεί να βρέχεται, αλλά δεν μπορείτε να την αγγίξετε με τα χέρια σας, μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε βρεφικό σαπούνι, gel ουδέτερου pH. Μετά το μπάνιο, πρέπει να αντιμετωπίσετε την ουλή με αντισηπτικό, να εφαρμόσετε έναν επίδεσμο και να φορέσετε εσώρουχα συμπίεσης. Μετά από 30 ημέρες, επιτρέπεται ένα ζεστό μπάνιο.

Η δουλειά μου περιλαμβάνει συχνά επαγγελματικά ταξίδια. Μπορείτε να καταφεύγετε συχνά σε αεροπορικά ταξίδια;

Η απαγόρευση πτήσεων θα αρθεί μετά από 90 ημέρες. Η συχνότητα των πτήσεων δεν είναι περιορισμένη.